.maijā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē pie studentiem viesojās trīs Francijas vēstniecības Latvijā pārstāvji: padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos un Francijas institūta Latvijā direktors Mathieu Leporini, ekonomikas padomnieks un Ekonomikas nodaļas Baltijas valstīs vadītājs Jean Caro, kā arī Baptiste Brossillon - Francijas institūta Latvijā zinātnes, inovāciju un augstākās izglītības sadarbības projektu vadītājs. Pasākums bija veltīts Eiropas dienai.

Viesi iepazīstināja studentus ar Francijas redzējumu par Eiropas Savienības attīstības perspektīvām, aktuāliem jautājumiem mūsdienu ekonomiskajā un ģeopolitiskajā situācijā. Studentiem bija iespēja uzzināt vairāk par Latvijas un Francijas sadarbību, preču un kapitāla eksportu, kopējiem projektiem, kā arī uzdot savus jautājumus.

Pēc lekcijas un diskusijas ar bakalaura studiju programmu studentiem un apmaiņas studentiem vēstniecības pārstāvji tikās ar fakultātes dekāna p.i. prof. Jānis Priedi, kur apsprieda daudzveidīgās sadarbības iespējas pētniecībā un abu valstu universitāšu ciešāku saišu veidošanā. Fakultātē profesionālajai maģistra studiju programmai “Starptautiskais bizness” jau ir dubultdiploma līgums ar Universitāti Paris-Est-Créteil.

Pasākumu organizēja prof. Baiba Šavriņa.

Dalīties