Februārī sākās otrais uzsaukums starptautiskajai pirmsinkubācijas programmai “Green HExagon”. Četru mēnešu programmai šogad saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 106 pieteikumi. Labākajiem dalībniekiem būs iespēja apmeklēt nometni Rīgā un komandas savstarpēji sacentīsies par grantu līdz 5000 eiro apmērā, savu ideju attīstībai.

“Šogad atsaucība programmai bija ļoti liela, kopumā tika saņemti 74 individuālie un 32 komandu pieteikumi. Interese par ilgtspējīgiem risinājumiem ir liela, un mēs ar nepacietību gaidām, kādas idejas un inovācijas radīsies šīs programmas rezultātā," pauž Latvijas Universitātes Biznesa inkubatora vadītāja Liene Bērziņa.

Pirmsinkubācijas programma jau ir sākusies ar Kick-off un komandu izveidošanas pasākumu 20. februārī, kurā dalībniekiem bija iespēja atrast savus komandas biedrus, ar kuriem strādāt pie idejas. Un 21. februārī notika seminārs “Līderības prasmes”, kas bija atvērts ikvienam. Seminārā bija iespēja uzzināt, kādas prasmes piemīt īstam līderim, kā tās attīstīt, un kā kļūt par vadītāju pašam.

Pašas pirmsinkubācijas programmas laikā dalībnieki strādās pie savām līderības, problēmu risināšanas un komandas darba prasmēm, turklāt aktīvi veidos savas uzņēmējdarbības koncepcijas starptautisku profesionāļu un mentoru vadībā. Labākajiem dalībniekiem būs iespēja apmeklēt 4 dienu nometni Latvijā, un Demo dienā komandas sacentīsies par grantu līdz 5000 eiro apmērā savu ideju tālākai attīstībai.

Šobrīd visus pieteikumus ir izvērtējusi komisija, un pieņemtie dalībnieki jau aktīvi stādā pie savas idejas. Vairāk informācijas par “Green HExagon” projektu un pirmsinkubācijas programmu var uzzināt šeit: greenhexagon.eu Vai arī sazinies ar organizatoriem rakstot uz e-pastu hello@greenhexagon.eu

   

Par projektu:

Projekta aktivitātes tiek organizētas ar Eiropas Savienības Erasmus+ projekta "Uzņēmējdarbības mācību partnerības, lai veicinātu inovāciju un zaļo jaunuzņēmumu attīstību augstākajā izglītībā" atbalstu, projekta Nr. 2022-1-LV01-KA220-HED-000090176, LU reģistrācijas Nr. ZD2022/21385.

Programmu organizē četri partneri: Latvijas Universitāte (Biznesa inkubators), Tartu universitāte (biznesa inkubators "Startup Lab"), Čehijas Dzīvības zinātņu universitāte Prāgā (biznesa inkubators "Point One"), Vīnes Noištates Lietišķo zinātņu universitāte (Startup centrs).

Šis projekts ir Eiropas Savienības finansēts. Paustie viedokļi un uzskati atspoguļo autora(-u) personīgos uzskatus un ne vienmēr sakrīt ar Eiropas Savienības vai Eiropas Izglītības un Kultūras izpildaģentūras (EACEA) viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne EACEA nenes atbildību par paustajiem uzskatiem.

Dalīties