Latvijas Produktivitātes padome un Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskais institūts “LU domnīca LV PEAK” sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) aicina mediju pārstāvjus uz ikgadējo konferenci “Produktivitātes dialogs”, kas notiks 15. februārī no plkst. 8.30 līdz 12.00 Izglītības un zinātnes ministrijas Lielajā zālē, Vaļņu ielā 2, Rīgā.

Pasākumam būs hibrīda formāts, ar iespēju apmeklēt to klātienē vai skatīties tiešraidē LU un IZM mājaslapās, LSM.lv, nacionālajā TV apraides kanālā TV4, kā arī LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) un IZM Facebook kontā.

Dialoga mērķis ir prezentēt “Latvijas Produktivitātes ziņojumu 2023” un apspriest jaunākos ar produktivitāti un konkurētspēju saistītos aktuālos jautājumus. Konferenci atklās Latvijas Produktivitātes padomes priekšsēdētājs, LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Ar uzrunām uzstāsies Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorāta (EC DG ECFIN) Investīciju, izaugsmes un strukturālo reformu direktorāta direktore Džeraldīne Mahjē (Géraldine Mahieu) un LU Produktivitātes zinātniskā institūta “LU domnīca LV PEAK” direktore prof. Inna Šteinbuka.

Pasākumā notiks divas apaļā galda diskusijas “Vai un kādā veidā produktivitātes pieaugums nodrošinās straujāku izaugsmi un labklājības celšanu?” un “Zinātnieku un ekspertu ieteikumi konkurētspējas celšanai”. Diskusijās piedalīsies eksperti no Ekonomikas ministrijas, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA), Latvijas Produktivitātes padomes, LU domnīcas LV PEAK, “Citadele” banka, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK).

Konferences noslēgumā Latvijas Produktivitātes padome un Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskais institūts “LU domnīca LV PEAK” parakstīs sadarbības deklarāciju ar LZA, LDDK un LTRK.

Aicinām mediju pārstāvjus dalību iepriekš pieteikt, rakstot uz prese@izm.gov.lv.

Pasākuma programma  

Dalīties