Studijām Eiropas Universitātes institūta (EUI) doktorantūras studiju programmās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šī gada atlases konkursā nodrošina divas stipendijas, kas pilnībā sedz uzturēšanās, apdrošināšanas un ceļa izdevumus. Stipendija tiek nodrošināta četrus gadus ilgām studijām ekonomikā, vēsturē un civilizācijā, tiesību zinātnē, kā arī politikas un sociālajās zinātnēs 2024./2025. akadēmiskajā gadā. 

Informāciju par pieteikšanos IZM stipendijai un studijām EUI varēs gūt ZOOM tiešsaistes seminārā (saite zemāk) 29.novembrī plkst.16.00, kas tiks translēts arī ministrijas Facebook kontā. Seminārā piedalīsies ne vien ministrijas pārstāvji, bet arī EUI  doktorantūras studenti no Latvijas – Ieva Hūna (tiesību zinātnes), Kārlis Sils (vēsture un civilizācija) un Ieva Hofmane (politikas un sociālās zinātnes); kā arī EUI absolvente, Mannhaimas universitātes (Vācija) profesore socioloģijā un labklājībā Dr.Ilze Plavgo.

Papildu rakstiska informācija: Eiropas Universitātes institūta tīmekļa vietnē.

Eiropas Kopienas dalībvalstu 1972. gadā dibinātais EUI Fjezolē pie Florences ir vadošais sociālo un humanitāro zinātņu institūts Eiropā, kas sagatavo augsta līmeņa zinātniekus un politikas veidotājus. Mācību iestāde sniedz nozīmīgu ieguldījumu Eiropas kultūras un zinātnes attīstībā, nodrošinot starpdisciplināru pētniecību, spēcīgas intelektuālas diskusijas semināros un konferencēs, iesaistot pasaules vadošos zinātniekus, politikas veidotājus un valstu vadītājus. Pētniekiem ir pieejama augstas klases pētnieciskā bibliotēka un ES vēstures arhīvs. Institūts var lepoties ar augstu absolventu īpatsvaru un laba darba perspektīvām diplomētajiem pētniekiem.

Zoom saite:

https://us02web.zoom.us/j/87184805753?pwd=RkJ0S2RYOXNOUi9DVWh3ZnB5M0RJQT09

     

Dalīties