Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (LU BVEF) bakalaura studiju programmas “Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija” 4.kursa studente Emīlija Linda Mendelsone saņēmusi izcilības balvu par veiksmīgu akadēmisko kursu un prakses pabeigšanu TFAS (The Fund for American Studies) programmā Vašingtonā, ASV.

“Šī programma ir lielākais izaicinājums ar ko jebkad esmu savā dzīvē saskārusies. Es uz ASV atbraucu uzreiz pēc janvāra nemieriem, pilsēta bija pilna ar bruņotiem militāristiem, lielas teritorijas tika norobežotas ar dzeloņdrātīm, turklāt tas viss notika pandēmijas laikā. Neraugoties uz ārējiem apstākļiem nolēmu, ka visa mana uzmanība tiks veltīta mācību procesam, lai parādītu sevi no vislabākās puses. Saņemot izcilības balvu, es biju ārkārtīgi priecīga, apzinoties, ka mans sniegums stundās un ārpusskolas projektos tika novērtēts. Tas tikai nostiprināja manu pārliecību, ka veiksmes pamatā ir smags darbs, atvērtība un labvēlīga attieksme pret apkārtējiem. Es ceru, ka varēšu dalīties pieredzē un zināšanās gan savā fakultātē, gan ārpus tās,” uzsver Emīlija Linda Mendelsone.

Studente atzīst, ka četri mēneši ASV viņai ļāvuši no jauna izprast ekonomiskās un politiskās brīvības patieso vērtību, bet pats galvenais - kompromisa spēku. “Es izmantoju iespēju paplašināt savas zināšanas vairākos sarežģītajos jautājumos, kas skar politiskus procesus visā pasaulē un nonācu pie secinājuma, ka vienīgā pareizā nostāja ir būt atvērtam un censties izprast visas iesaistītās puses,” atzīst Emīlija.

Emīlija Linda Mendelsone četrus mēnešus pavadīja ASV galvaspilsētā Vašingtonā, apgūstot akadēmiskos kursus Džordža Meisona universitātē (George Mason University) un Ronalda Reigana Prezidenta fonda institūtā (Ronald Reagan Presidential Fund institut). Vienlaicīgi Emīlija bija arī pilna laika praktikante Apvienotā Baltijas Amerikas Nacionālajā komitejā (The Joint Baltic American National Committee).

Emīlija iespēju studēt un iziet praksi ASV ieguva pateicoties Džordža Vīksniņa stipendijai, kas ir nosaukta par godu bijušajam Džordžtaunas Universitātes (Georgetown University) latviešu izcelsmes profesoram. TFAS izveidotas apmācības programmas mērķis ir veicināt izpratni par brīvā tirgus ekonomiku, pilsonisko diskursu un brīvo sabiedrību.

Dalīties