18. oktobrī no 10:00 līdz 16:00 norisināsies 13. Karjeras iespēju diena, kuru organizē Latvijas Universitātes (LU) Karjeras centrs. Pasākums pulcēs vairāk nekā 50 dažādus uzņēmumus. Izstādes dalībnieki to varēs apmeklēt LU galvenajā ēkā un Akadēmiskā centra Zinātņu mājā.

Karjeras iespēju diena ir ikgadēja uzņēmumu izstāde, kurā studentiem un interesentiem uzņēmumi piedāvā darba, prakses, sadarbības iespējas, dažādas aktivitātes un lekcijas, koncentrējoties uz šī gada tēmu “21. gadsimta kompetences”. Mērķis ir noskaidrot pieprasītākās prasmes, ko darba devēji sagaida no saviem darbiniekiem mūsdienās, kā arī definēt, ko tieši ietver sevī "cietās" (hard - ang.) un "mīkstās" (soft- ang.) prasmes. Piemēram, ko nozīmē "spēja strādāt komandā"? Ir milzīga atšķirība, kā ir strādāt komandā ar 5, 50 vai 100 cilvēkiem. Vai tas nozīmē vadīt komandu vai būt daļai no komandas? Šiem un citiem jautājumiem tiks veltīta arī daļa no izstādes aktivitātēm.

Karjeras iespēju diena sniedz iespēju personīgi uzrunāt interesējošos uzņēmumus, iepazīties ar to pārstāvjiem, iztaujājot par karjeras un prakses iespējām, uzņēmuma kultūru, nepieciešamajām kompetencēm, prasmēm un amatu specifiku. 

Lai veicinātu karjeras aizsākumus, studentiem būs iespēja konsultēties CV darbnīcā gan par CV veidošanas mākslu, gan par motivācijas vēstuļu nepieciešamību. Visi viesi ir laipni aicināti apmeklēt divas uzņēmumu piedāvātās lekcijas LU galvenajā ēkā:

10:30 “21 Jobs of the Future”, Aleksandrs Radcenko, COGNIZANT

11:00“Vērtīgi ieteikumi kandidātiem atlases procesā”, Sandra Vilsone, BDO

Karjeras iespēju diena ir bez maksas pasākums, kura laikā norisināsies fotografēšana un filmēšana. Iegūtie foto un video materiāli var tikt izmantoti publicēšanai sociālajos medijos.

Uzzināt par izstādes aktualitātēm var:

LU Karjeras centra Facebook sociālajā kontā: https://www.facebook.com/KarjeraLU/

Karjeras centra vietnē: https://www.karjera.lu.lv/

Dalīties