No šī gada 6. līdz 10. oktobrī Briselē (Beļģijā) notiek 7. Eiropas Savienības kohēzijas politikas meistarklase, kas tiek organizēta Eiropas Reģionu un pilsētas nedēļas (European Week of Rigions and Cities 2019) ietvaros. Latviju šogad meistarklasē pārstāv Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (LU BVEF) pētniece Dr.sc.admin. Inga Jēkabsone.

Meistarklasē, pamatojoties uz akadēmiskajiem sasniegumiem, konkursa kārtībā tiek izvēlēti 30 jaunie zinātnieki no visas Eiropas, kuri veic pētījumus reģionālās attīstības kontekstā. LU BVEF pētniece Inga Jēkabsone meistarklasē prezentēja ziņojumu par iedzīvotāji iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos valsts pārvaldē dažādos līmeņos.

Pētniece 2017.gadā ir aizstāvējusi promocijas darbu, kurā ir analizēta iekļaujoša pārvalde pašvaldībās labklājības uzlabošanai. Šobrīd Inga Jēkabsone veic pētījumu Valsts pētījumu programmas projekta “Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai” projekta “Latvijas valsts un sabiedrības izaicinājumi un risinājumi starptautiskajā kontekstā (INTERFRAME - LV)” ietvaros un analizē nevienlīdzību Latvijas reģionos, kā arī iedzīvotāju iesaisti tās mazināšanā.

Eiropas Reģionu un pilsētu nedēļa ir ikgadējs četru dienu pasākums no 6 līdz 10.oktobrim Briselē (Beļģijā), kura laikā pilsētas un reģioni demonstrē savu spēju radīt izaugsmi un darbavietas, īstenot Eiropas Savienības kohēzijas politiku un pierādīt vietējā un reģionālā līmeņa nozīmi, lai nodrošinātu labu Eiropas pārvaldību.Pasākums pulcē vairāk nekā 10 000 dalībniekus no visas pasaules. Šogad īpaša uzmanība tiek pievērsta izaicinājumiem kohēzijas politikā nākamajā (2021.-2027.g.) plānošanas periodā.

Dalīties