Latvijas Universitāte (LU) kopš 2018.gada ir sākusi īstenot projektu, kas veicina akadēmiskā personāla atjaunošanos un kompetenču pilnveidi. Projekta ietvaros LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) akadēmiskais personālas stažējas pie komersantiem un apmeklē specializētās apmācības.

LU BVEF lektore Kristīne Bērziņa par stažēšanos vienā no tūrisma nozares vadošajām viesnīcu grupām “Mogotel”: “Man paveicās nokļūt stažēties tieši “Mogotel”, tāpēc noteikti gribu izteikt milzīgu pateicību uzņēmumam par lielo laika ieguldījumu, ko darbinieki un nodaļu vadītāji veltījam man. Ar mani savā pieredzē dalījās uzņēmuma izpilddirektore Jeļena Stirna, visu mani interesējošo nodaļu vadītāji daudzkārt tikās ar mani un stundām ilgi stāstīja par uzņēmuma darbības principiem un pielietotajiem tehnoloģiskajiem jauninājumiem. Viss, ko es saņēmu tiešām ir daudz vairāk kā varēju iedomāties pirms stažēšanās – man bija jau savi uzstādījumi, ko vēlos saņemt, bet negaidīju, ka darbinieki būs tik atvērti un nesavtīgi dalīsies ar mani interesējošiem jautājumiem tiešsaistes mārketinga, pārdošanas, ienesīguma vadīšanas un sadarbības organizēšanas jomās! Tas, cik daudz “Mogotel” darbinieki veltīja man laiku un dalījās ar zināšanām, bija vienkārši fantastiski! Mana mentore bija sadarbības nodaļas vadītāja Dace Stradiņa-Ungure, kuras biežākā frāze bija “un ko vēl gribat zināt?”, arī pēc pāris stundu ilgiem programmu pielietojuma demonstrējumiem!”


Kristīne Bērziņa pozitīvi vērtē arī iespēju stažēšanās gaitā iziet vairāku uzņēmumu pieredzi, jo viesnīcu grupa “Mogotel” piedāvā trīs atšķirīgus viesnīcu zīmolus, līdz ar to varēja iegūt priekšstatu viesnīcu tīkla vadīšanas darbībā, kā arī dažādu kategoriju viesnīcu zīmolu operatīvajā darbā. Lektore ir ļoti pateicīga uzņēmuma par iespēju stažēties tieši pie viņiem un iegūtās zināšanas plāno izmantot pasniedzot studiju kursus. K. Bērziņa iesaka saviem kolēģiem izmantot šī projekta piedāvātas iespējas.

“Mogotel” viesnīcu grupa ar trim viesnīcu zīmoliem Wellton, Rixwell, Rija ir lielākais viesnīcu operatoru Latvijā gan pēc viesnīcu, gan numuru skaita tajās, pārvaldot 15 viesnīcas – Rīgā, Bauskā un Tallinā. “Mogotel” jau 15 gadus ir ar stabilu izaugsmi viesmīlības nozarē, uzņēmums tika dibināts 2009. Gadā.

Akadēmiskā personāla  stažēšanās un specializētās apmācības tiek organizēta ESF projekta Nr.8.2.2.0/18/A/010 "Akadēmiskā personāla atjaunotne un kompetenču pilnveide Latvijas Universitātē" ietvaros.

 

Dalīties