2019.gada 28.jūnijā Latvijas Universitātes (LU) Vadībzinātnes un Demogrāfijas promocijas padomes atklātajā sēdē Rīgā, Aspazijas bulv.5, 322.auditorijā promocijas darbus doktora zinātniskā grāda iegūšanai vadībzinātnē (Dr.sc.admin.) aizstāvēs Barbara Stadler (Barbara Stadlere), Franz Xaver Haas (Francs Ksavjers Haas) un Qeis Kamran (Kais Kamrans).

Franca Ksavjersa Haasa promocijas darba tēma ir „Kultūras atšķirību ietekme uz Austrijas mazo un vidējo uzņēmumu ieiešanu Ķīnas tirgū”. Šī promocijas darba mērķis ir izstrādāt modeļus, kas parādītu pastāvošo kultūras ietekmi un dotu iespēju noteikt, cik veiksmīga ir ienākšana tirgū. Tādēļ šim promocijas darbam, pamatojoties uz Ķīnas piemēru, jāizgaismo Austrijas mazo un vidējo uzņēmumu internacionalizācijas procesus, šo uzņēmumu iespējas apgūt ārvalstu tirgus un kultūratšķirību kā nozīmīgumu tam, kā šie uzņēmumi ienāk tirgos.

Barbaras Stadlers promocijas darba tēma ir „Iesaistīto pušu ietekme uz lēmumu pieņemšanas procesiem slimnīcās saistībā ar pacientu drošības kultūru”. Šajā doktora disertācijā uzmanība tiek pievērsta iesaistīto pušu ietekmei uz lēmumu pieņemšanas procesiem veselības aprūpē un pacientu drošības kultūrai. Šīs doktora disertācijas mērķis ir analizēt, kā iesaistītās puses ietekmē lēmumu pieņemšanas procesus attiecībā uz pacientu drošības kultūru, atšķirot sevis uztveri un izpratni par citiem (izpēte attiecas uz Vāciju).Šis pētījums ir balstīts uz atkarības modeli starp lēmumu pieņemšanā iesaistītajām pusēm un pacientu drošības kultūru.

Kaisa Kamransa promocijas darba tēma ir "Holistiska konkurentspējīgas stratēģiskās vadības modeļa izveidošana". Promocijas autors ir izstrādājis jaunu un atbilstošāku modeli, kas balstās uz sistēmu teorijas un kibernētikas zinātnēm, kas atbilst problēmām, kuras ir jārisina šajā satricinājumu un sarežģītības laikmetā. Šo modeli autors ir izveidojis kā “sešu spēku modeli”.

Ar promocijas darbiem var iepazīties LU bibliotēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.

Dalīties