Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) starptautiskās zinātniskās konferences "Ekonomikas un uzņēmējdarbības attīstības jaunie izaicinājumi - 2019: Stimuli ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei" ietvaros 16.maijā notika INTERFRAME-LV forums. Foruma darbu moderēja INTERFRAME-LV vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža un LU BVEF profesore Biruta Sloka. Konferencei bija sagatavotas 16 pētījumu prezentācijas un 19 stenda referāti.

INTERFRAME-LV līdzās cilvēkkapitāla attīstībai, starptautisko procesu izpētei un gatavošanās jaunajam Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovāciju programmas Horizon posmam ir mērķis izvērst ciešāku zinātnes un prakses kopdarbību, t. sk. lēmumu pieņemšanas līmenī. Konferences laikā raisījās praktiķu ierosinātas diskusijas.

Projekts INTERFRAME-LV ir viens no Valsts pētījumu programmas "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" pieciem projektiem. Tā būtība ir novērtēt globālo norišu ietekmi uz ilgtspējīgi virzītu Latvijas tautsaimniecības un sabiedrības modeli; izvērst ciešākas zinātnes un prakses kopdarbības variācijas maksimāli labvēlīgam sabiedrības un tautsaimniecības attīstības rezultātam, zinātniekiem sadarbojoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Darba devēju konfederāciju, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomi u.c.

Dalīties