Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes studenti sadarbībā ar Klauda Bernāra Lionas Universitāti Francijā (Université Claude Bernard Lyon 1) izstrādājuši brošūru par uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

10.maijā EVF notika informatīvā materiāla Business Environment in Latvia (Uzņēmējdarbības vide Latvijā), kuru izstrādājuši Ekonomikas un vadības fakultātes studiju programmas „Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija” 3.kursa studenti profesores Baibas Šavriņas vadībā, prezentācija.  Brošūras mērķis ir koncentrētā veidā sniegt informāciju par valsts ekonomisko stāvokli, valsts politiku un likumdošanu, zinātnes un tehnoloģiju progresu, kā arī par sociālekonomiskajiem aspektiem Latvijā. Brošūras mērķauditorija ir ārvalstu uzņēmēji, kas plāno īstenot uzņēmējdarbību Latvijā, potenciālie investori un citi interesenti. Līdzīga brošūra, kuru izstrādājuši studenti, tapusi arī Lionas Universitātē par uzņēmējdarbības vides īpatnībām un to ietekmējošajiem faktoriem Francijā. „Man ir patiess prieks par perspektīvām, ko šī sadarbība mums ir sniegusi. Sadarbība ar Latvijas universitāti noteikti ir viens no interesantākajiem projektiem un ceru, ka tas kļūs par veiksmīgu ilgtermiņa tradīciju,” atzīst Lionas Universitātes profesors B.Hofmans. Studenti par iespēju piedalīties šādā starptautiskā sadarbības projektā ir gandarīti:
„Uzkatu, ka, pirmkārt, tā bija lieliska iespēja veikt pētījumu un pie projekta kopā strādāt ar studentēm no Francijas un sasniegt izvirzīto mērķi. Otrkārt, tā bija iespēja izveidot jaunus kontaktus ar dažādiem cilvēkiem, kā arī apmainīties ar pieredzi.” atzīst 3.kursa komecrcdiplomātijas studente Margarita Zaboļejeva-Zotova, savukārt Ieva Brice norāda, ka „sadarboties ar Lionas Universitāti,  bija ļoti interesanti - jo īpaši tāpēc, ka rezultātā tika radītas noderīgas brošūras par abu valstu uzņēmējdarbības vidi. Mūsu darbs tika novērtēts, kas iepriecina un sniedz vēlmi turpināt piedalīties dažādos projektos. ” Informatīvā materiāla prezentācija,  kurā piedalījās arī Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras, Ārlietu Ministrijas, Latvijas Institūta, Rīgas Domes, Ekonomikas ministriju, Latvijas Bankas pārstāvji, kas atzinīgi izteicās par bukleta aktualitāti un informācijas kvalitāti. Svarīgi atzīmēt, ka informatīvais materiāls tika prezentēts arī Francijas Institūtā, piedaloties Francijas vēstniecības komercdienestam un aģentūras Ubi France pārstāvjiem. Profesore B. Šavriņa norāda,  ka šis noteikti nav pēdējais sadarbības projekts un paredzams, ka  ik gadu informatīvā materiāla dati tiks aktualizēti. Interesenti ar informatīvo materiālu var iepazīties šeit.
Informatīvais materiāls, kuru veidojuši Francijas studenti pieejams šeit.

 

Dalīties