Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmai, galveno balvu ieguva divas studentu komandas, kuras 20 nedēļu laikā strādājuši pie savām biznesa idejām un izstrādājuši daudzfunkcionālus sensoru un skaņas izolācijas paneļu prototipus no pārstrādāta tekstila.

Žūrija vērtēja katras komandas izstrādāto biznesa modeli, idejas inovāciju līmeni, tirgus lielumu, idejas validāciju, kā arī komandas atbilstību un par labākajām idejām atzina komanda “ReCyclone”, kuru biznesa ideja ir pārstrādāt tekstila atkritumus skaņu izolējošos akustiskos dizaina paneļos un “Purefy” komanda, kas izstrādā daudzfunkcionālus sensorus, kas mēra tvertņu tilpumu, lai attālināti redzētu datus vai tvertne ir pilna vai tukša. Abas komandas ieguva 2000 eiro lielu naudas grantu.

Komanda “ReCyclone” pēc naudas balvas saņemšanas, dalījās emocijās, ko guvuši pēdējo divpadsmit nedēļu laikaposmā ”Biznesa inkubatorā ir atbalstoša un motivējoša vide, kas diezgan ātrā tempā dzen uz priekšu idejas attīstību. Pieaicinātie nodarbību vadītāji dalās ar savām zināšanām un pieredzi, kas attīsta mūsu uzņēmējdarbības spējas un zināšanas. Piedaloties biznesa inkubatorā, esam ieguvuši biznesa idejas validēšanas prasmes, kā arī iedvesmu un motivāciju attīstīt savu biznesa ideju. Tas mūs mudina aktīvi un ar aizrautību strādāt pie mūsu iecerētā produkta izveides, lai jau tuvākajā laikā tirgum varētu piedāvāt mūsu ilgtspējīgi radītos skaņu izolējošos paneļus.”

Arī “Purefy” komanda pēc naudas granta iegūšanas dalījās pārdomās “Esam ļoti motivēti piedalīties Biznesa inkubatorā, vienmēr ir prieks redzēt citu cilvēku panākumus un uzklausīt viedokļus. Apmeklējot iknedēļas nodarbības, satikām tiešām pieredzējušus mentorus no kuriem ir degsme ņemt piemēru un mācīties. Kā arī iegūtās zināšanas inkubatora programmā noder studijās un ikdienā.”

Demo dienas žūrijā komandu padarīto izvērtēja LU Biznesa inkubatora vadītāja Liene Bērziņa, uzņēmuma “Otisar” valdes priekšsēdētājs, mentors un pasniedzējs Imants Krēziņš, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš, uzņēmēja, biznesa mācību un konsultāciju uzņēmuma Komercizglītības centrs vadītāja Baiba Zūzena.

Dalībnieku idejas tika attīstītas, sadarbojoties ar nozaru ekspertiem, uzņēmējiem, mentoriem un jaunuzņēmumu vides pārstāvjiem. Meklēt viņu idejās potenciālo izaugsmi palīdzēja Baiba Zūzena, Signe Ābelīte, Viesturs Sosārs, Aiga Baikova, Kaspars Elcis, Līva Bleidele, Jānis Kļaviņš, Natalja Točelovska un Sigvards Dzelzkalējs, Daina Cinovica Altum, Santa Ogrina.

Programmas laikā komandām tika vadītas praktiskas nodarbības biznesa idejas izstrādē, komandu tīklošanās, tikšanās ar mentoriem, kā arī finansiāls atbalsts prototipa izstrādei.

Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no Latvijas Universitātes, pārstāvot Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Ķīmijas fakultāti, Sociālo zinātņu fakultāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA.

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, 4finance, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem

Dalīties