Dziļās sērās paziņojam, ka Latvijas Universitātes 103. jubilejas priekšvakarā negaidīti 74 gadu vecumā mūžībā aizsaukts mūsu dārgais kolēģis, ilggadējs LU Ekonomikas un vadības fakultātes dekāns (2006 – 2013), bijušais Rīgas mērs (1994 – 1997), profesors Māris Purgailis (1947 – 2022). LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte un visa LU saime izsaka visdziļāko līdzjūtību piederīgajiem, draugiem un kolēģiem izcilu personību, Latvijas un Latvijas Universitātes patriotu mūžībā pavadot! Atvadīšanās notiks 2022. gada 3.oktobrī plkst. 13.00 Rīgas Krematorija Lielajā zālē.

Profesors visu savu mūžu veltījis akadēmiskajam un zinātniskajam darbam, sniedzot nenovērtējamu ieguldījumu vairāku Latvijas ekonomistu, vadītāju un uzņēmēju paaudžu skološanā. Piedalījies Latvijā lielākā studentu inovāciju centra - LU studentu Biznesa inkubators veidošanā, kas klātesot profesoram vēl pagājušā nedēļā atzīmēja 10 gadu jubileju.

Pēdējos gadus Māris Purgailis veltīja LU doktorantu skološanai un jaunās zinātnieku paaudzes veidošanai, pie profesora studēt vēlējās ne tikai pašmāju, bet arī ārvalstu doktoranti no Vācijas, Austrijas un Šveices, kas novērtēja ne tikai viņa vērienīgās zināšanas, bet arī plašo interešu loku un vienkāršo cilvēcību.

Profesora enerģija un azartiskais gars spilgti izpaudās arī viņa hobijos, kuros tāpat kā viņa akadēmiskā darbībā tika sasniegti visaugstākie rezultāti. Māris Purgailis ir ieguvis neskaitāmus apbalvojumus bridža čempionātos gan Latvijā, gan Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Bulgārijā un Portugālē.

Apveltīts ar spožu prātu un izsmalcinātu humora izjūtu, tāds profesors Māris Purgailis paliks savu studentu, kolēģu un draugu piemiņā!

Lai gaišs ceļš mūžībā!

   

Dalīties