Lai sagatavotu Latvijas delegāciju Starptautiskajai ekonomikas olimpiādei 2021, jūnijā un jūlijā notika intensīva Latvijas skolēnu izlases sagatavošanas nometne. Jauniešus olimpiādei sagatavoja SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Andris Lāriņš, TietoEVRY in Latvia vadošā finanšu partnere Evita Ozola, vadītāja Valērija Vārna, kā arī TietoEVRY grupas atbalsta risinājumu nodaļas vadītāja Mikaēla Vernmarka (Micaela Vernmark).

Nometnes laikā jaunieši pilnveidoja savas finanšu, ekonomikas un biznesa situāciju risināšanas prasmes, stiprināja savas prezentēšanas prasmes un pilnveidoja darbu komandā.

Kā atzīmēja Latvijas izlases pārstāvis Emīls Šmits: “Nodarbībās par finansēm padziļināti apskatījām dažādus finanšu instrumentus un tiem raksturīgās īpašības, kā arī personīgo finanšu tēmu. Lai gan par daudzām no šīm tēmām es jau iepriekš biju lasījis, šajās lekcijās es iemācījos daudz ko jaunu un atkārtoju jau zināmo. TietoEVRY nodarbībās mēs mācījāmies par to kā veidot biznesa situāciju analīzes. Šīs apmācības man ļoti noderēja, jo pirms tam man īsti nebija skaidrības par to, kas tas ir, bet tagad es jūtos pārliecināts. Kā arī mums bija iespēja savas zināšanas uzreiz pielietot praktiski, veidojot savu biznesa situācijas analīzi”. 

Latviju olimpiādē pārstāvēs divi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni - Andris Dalbiņš un Jēkabs Gritāns, Valts Vītums - Jaunzems no RTU inženierzinātņu vidusskolas, Roberts Ralfs Vārslavs no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas un Emīls Šmits no Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas.

Pērn visi Latvijas komandas dalībnieki ieguva medaļas un 4. vietu valstu kopvērtējumā. Savukārt 2019. gadā mūsu komanda no olimpiādes atgriezās ar sešām medaļām. 2018. gadā Latvijas komanda kļuva par labākajiem pasaulē un ieguva 1. vietu visu komandu kopvērtējumā.

Starptautiskajā ekonomikas olimpiādē šogad piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 220 skolēni no visiem pasaules kontinentiem, un tā tiešsaistē norisināsies no 26. jūlija līdz 1. augustam. Pasākuma rīkošana uzticēta Latvijai – Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātei.

Dalīties