Starptautiskajā ekonomikas olimpiādē 2021 šogad piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 200 skolēni no 45 pasaules valstīm. Olimpiādes, kas tiešsaistē norisināsies no 26. jūlija līdz 1. augustam, rīkošana uzticēta Latvijai.

“Latvijai un Latvijas Universitātei izrādītais gods ir augstākais novērtējums mūsu līdzšinējam darbam olimpiādes valdē, padomē un žūrijā. Tāpēc mēs darīsim visu, lai arī šī gada olimpiāde jaunajiem ekonomikas talantiem no visas pasaules kļūtu par neaizmirstamu piedzīvojumu, kas sniedz ne tikai jaunas zināšanas, bet arī ļauj atrast draugus un domubiedrus!” uzsver LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš.

Šogad Starptautiskajā ekonomikas olimpiādē ar piecu skolēnu komandu piedalīsies ASV, Albānija, Armēnija, Austrālija, Austrija, Bangladeša, Baltkrievija, Brazīlija, Bulgārija, Kambodža, Kanāda, Ķīna, Kolumbija, Horvātija, Ekvadora, Francija, Gana, Grieķija, Hongkonga, Indija, Indonēzija, Irāna, Īrija, Kazahstāna, Kirgizstāna,  Latvija, Libāna, Lietuva, Malaizija, Meksika, Nepāla, Jaunzēlande, Nigērija, Polija, Portugāle, Rumānija, Krievija, Dienvidkoreja, Spānija, Šrilanka, Šveice, Taivāna, Taizeme, Turcija, Uzbekistāna un Vjetnama.

Olimpiādes atklāšanas svinīgā ceremonija notiks 26. jūlijā, bet uzvarētu paziņošana un noslēguma ceremonija – 1. augustā. Pasākuma dalībniekus uzrunās Latvijas valsts prezidents Egils Levits un pasākuma organizatori.

Šogad Starptautiskā ekonomikas olimpiāde notiks jau ceturto reizi. Līdz šim olimpiāde ir notikusi Krievijā un Kazahstānā. Tās ietvaros skolēni individuāli sacentīsies finanšu pratības spēlē, ekonomikas zināšanu un to pielietošanas spēju pārbaudē, kā arī komandās meklēs un piedāvās labāko stratēģiju noteiktas biznesa situācijas risināšanai.

Latviju olimpiādē pārstāvēs divi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni - Andris Dalbiņš un Jēkabs Gritāns, Valts Vītums - Jaunzems no RTU inženierzinātņu vidusskolas, Roberts Ralfs Vārslavs no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas un Emīls Šmits no Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas. Pērn visi Latvijas komandas dalībnieki ieguva medaļas un 4. vietu valstu kopvērtējumā. Savukārt 2019. gadā mūsu komanda no olimpiādes atgriezās ar sešām medaļām. 2018. gadā Latvijas komanda kļuva par labākajiem pasaulē un ieguva 1. vietu visu komandu kopvērtējumā.

Dalīties