Trīs dienu tiešsaistes hakatonu organizē Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, un tas norisināsies no 16. līdz 18. oktobrim. Piedalīties aicināti studenti no jebkuras universitātes un studiju jomas, lai strādātu pie idejām un risinājumiem STEM (dabaszinības, tehnoloģijas, inženierzinātne, matemātika) nozarēs.

“Student Deep Science Hackathon” tiek organizēts jau kopš 2018. gada. Šajā nedēļas nogalē hakatons jau otro reizi pulcēs zinātkāros studentus no Latvijas universitātēm, kas interesējas par STEM (dabaszinībām, tehnoloģijām, inženierzinātnēm, matemātiku) nozarēm. “Student Deep Science Hackathon” būs trīs dienu tiešsaistes pasākums, kas nodrošinās mentoru un ekspertu atbalstu pašreizējiem studentiem inovatīvu ideju attīstīšanai virtuālā vidē. Organizatori aicina hakatonā piedalīties nozares entuziastus, inženierus, tehnoloģiju ekspertus, uzņēmējus vai dizainerus ar savām idejām, kā arī tos, kuri ir gatavi strādāt komandā pie jau formulētas idejas.

Reģistrēties “Student Deep Science Hackathon” iespējams šeit līdz 16. oktobrim.

“Hakatona mērķis ir piesaistīt jauniešus STEM nozarēm un parādīt, kādas iespējas paver šīs nozares, kā arī, cik daudz tajās iespējams sasniegt un paveikt. Iepriekšējā hakatona ietvaros viena no komandām izstrādāja prototipu cimdiem ar sensoriem, kas zīmju valodu pārvērš tekstā datora ekrānā. Ceram arī šoreiz redzēt tik vērienīgas idejas. Mūsu mērķis ir motivēt un iedvesmot studentus savu karjeru turpināt STEM nozarēs,” informē Andris Anspoks, Cietvielu fizikas institūta direktora vietnieks inovācijas jautājumos.

Reģistrācija “Student Deep Science Hackathon” jau ir sākusies un noslēgsies piektdien, 16. oktobrī, plkst. 15:00. Pēc reģistrācijas dalībnieks tiešsaistē varēs pievienoties komandu izveides procesam, ko vada hakatona organizatoru komanda. Pasākuma laikā dalībniekus atbalstīs hakatona mentori un eksperti, tiks nodrošināta tiešsaistes vide komandu darbībai un sniegta informācija par komercializācijas soļiem. Mentori, kas studentiem sniegs padomus, ir Andris Anspoks, Aleksejs Korabovskis un Roberts Rimša no Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta, Andris Ozoliņš no “Materize” un Lauma Muižniece no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras. Pasākums noslēgsies 18. oktobrī, kad komandas prezentēs savas idejas žūrijai, kas savukārt izraudzīsies uzvarētājus. Godalgotā komanda saņems biļetes uz vadošo jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferenci “TechChill”, RTU Dizaina fabrika izvēlēsies komandu, kas varēs izmantot tās iekārtas un telpas sava prototipa veidošanai, kā arī katra komanda saņems biļetes uz “STARTUp Day”, jaunuzņēmumu pasākumu Tartu, Igaunijā. 

“Student Deep Science Hackathon” papildus organizē darbnīcas un vebinārus, kas tiešsaistē būs pieejamas arī tiem, kas nepiedalās hakatonā. Runātāji, kas dalīsies ar pieredzi uzņēmējdarbībā, investīciju piesaistē un ar zināšanām STEM nozarēs, ir Ernests Štāls no “TechChill”, Gatis Mozoļevskis no Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta un Lauma Muižniece no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras. Hakatonu organizē Latvijas Universitāte un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts. 

Reģistrēties “Student Deep Science Hackathon” iespējams šeit līdz 16. oktobrim.

Dalīties