Ir sākusies pieteikšanās Rīgas domes finansētajai jauno uzņēmēju apmācību programmai Kembridžā, Lielbritānijā. Pieteikties programmai varēs līdz 13.oktobrim vai līdz brīdim, kad būs pieteikušies 50 dalībnieki. Programmā tiek gaidīti jaunie un topošie uzņēmēji, jaunieši, tehnoloģiju un citu jomu speciālisti ar vēlēšanos attīstīt biznesa idejas.

“Aicinu pieteikties programmā visus, kuriem ir biznesa ideja, bet vēl nav skaidrs, vai tas varētu vai nevarētu aiziet. Šī ir laba iespēja to pārbaudīt, saņemt vērtējumu no malas un tiešām mesties iekšā biznesā, ja viss strādā tā, kā sākotnēji plānots”, iesaka programmas absolvents Jānis Jaško, līdzdibinātājs uzņēmumā “WeedBot”, kas attīsta nezāļu likvidēšanas robotu lauksaimniecībai.

“Man vērtīgākā bija atziņa, ka manis veidotais biznesa kontaktu tīkls ir pamats idejas sekmīgai realizācijai,” komentē programmas absolvente Sabīne Vīksne.

Programma ir veidota divās daļās. Pirmā daļa norisināsies Rīgā no 17. oktobra līdz 28. novembrim, kur četru nodarbību laikā jaunie uzņēmēji gūs praktiskas zināšanas un iemaņas, lai efektīvi spētu īstenot savu biznesa ieceri. Rīgas daļas noslēgumā dalībnieki savas biznesa idejas prezentēs žūrijai pasākumā “Lāča miga”, un 25 visaugstāk novērtētie dalībnieki saņems iespēju piedalīties programmas otrajā daļā – Kembridžā. Brauciens uz Lielbritāniju norisināsies 2021. gada janvāra beigās, tā dalībniekiem tiks līdzfinansētas ceļa, kā arī naktsmītnes izmaksas Kembridžā.

Programmas nolūks ir iedrošināt pievērsties uzņēmējdarbībai ar starptautisku vērienu, veidot izpratni par ilgtspējīgas uzņēmējdarbības kultūru un paaugstināt jauno uzņēmēju konkurētspēju. Piesakoties programmai individuāli vai ar komandu, dalībniekiem tiek dota iespēja attīstīt savu biznesa ideju pieredzējušu mentoru un lektoru sabiedrībā. Programmai var pieteikties gan jauni cilvēki, gan cilvēki ar pieredzi kādā specialitātē, bet bez līdzšinējas pieredzes uzņēmējdarbībā. Programmas uzdevums ir sniegt dalībniekiem zināšanas, pieredzi un kontaktus uzņēmējdarbības veidošanai.

“Pirmkārt, nedēļa Kembridžā izmainīja manu skatu uz uzņēmējdarbību. Es sāku uz visu raudzīties ar jautājumu “kāpēc nē?”. Kad atgriezos mājās no šī pārsteidzošā ceļojuma, kulturoloģijas skolotāja lūdza, lai es pastāstu par to saviem skolas biedriem – tā nu es kļuvu par pasniedzēju pati savā skolā. Divas nedēļas pēc Kembridžas programmas man bija pirmais “lielais” pasūtījums – 40 produkta vienības. Tas bija jāizpilda nedēļas laikā, bet mēs to paveicām. Esmu pateicīga, ka profesors Barels mani iepazīstināja ar potenciālu biznesa partneri Anglijā, kuram es jau nosūtīju savu pirmo starptautisko pasūtījumu. Biju ļoti noraizējusies par sūtījuma procesu, bet viss noritēja gludi bez jebkādas aizķeršanās,” stāsta iepriekšējā gada programmas jaunākā dalībniece Antra Adiene. “Noteikti ieteiktu programmu arī citiem, jo, manuprāt, Latvijas iedzīvotāji lielākām ambīcijām atvēzējas tieši pēc izbraukšanas no savas valsts.”

Programmu jau sesto gadu īsteno biedrība “CONNECT Latvija” sadarbībā ar uzņēmējdarbības vēstnieku, profesoru Alanu Barelu un Anglia Ruskin University Kembridžā. Līdz šim programmu absolvējuši 109 dalībnieki un vismaz 10 no viņiem pēc programmas norises ir izveidojuši savus uzņēmumus. Savukārt daudzi citi absolventi ir izveidojuši saviem esošajiem uzņēmumiem jaunu stratēģiju vai būtiski mainījuši karjeru. Programmas galvenais partneris ir Rīgas dome. Mācībspēkus un mentorus programmā iesaista sadarbības augstskolas: Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Stockholm School of Economics in Riga un Ventspils Augstskola.

Vairāk par programmu iespējams uzzināt, kā arī elektroniski pieteikties līdz 13. oktobrim var mājaslapā https://www.connectlatvia.lv/cvc/.

Dalīties