Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora rīkotais studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls “Icebreakers’20” šogad norisināsies 9. oktobrī virtuālā formātā. Festivāls pulcēs ievērojamu skaitu gan Latvijas, gan ārvalstu studentu, lai kopīgā pasākumā smeltos iedvesmu un radītu jaunas sadarbības iespējas, kā arī sniegtu jaunajiem profesionāļiem instrumentus sava biznesa uzsākšanai. Šī gada festivāla virstēma - “Jaunā realitāte”, akcentējot mainīgo un neprognozējamo vidi, kurā iespējas var atrast ikviens.

Kārlis Kivlenieks, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs: “Par spīti tam, ka dažas nozares ir cietušas no vīrusa radītās krīzes, vairākās jomās varam redzēt, ka daudzus uzņēmumus esošā situācija ir stimulējusi radīt jaunus produktus un pielāgot jau esošos, pavirzot to attīstību vairākus gadus uz priekšu. Studentiem un jaunajiem profesionāļiem ir jāizmanto šis laiks un jāuzdrīkstas realizēt savas idejas, jo tieši šādos apstākļos rodas nākamie veiksmes stāsti. Šī gada festivāls nodrošinās lielisku platformu, lai studenti no visas Baltijas tiktos vienuviet, mācītos no citu pieredzes un saņemtu atbalstu savu ideju realizēšanai!

Festivāla virstēma - “Jaunā realitāte”

Šī gada festivāla virstēma “Jaunā realitāte” kalpo kā apliecinājums tam, ka krīze nav nekas cits kā vēl viena iespēja sākt kaut ko jaunu, mainīt neveiksmīgo notikumu gaitu un atrast iekšējos resursus laikā, kad ārējā pasaule ir tik nenoteikta. Festivālā gaidāmas īpaši studentiem, jaunajiem profesionāļiem un pētniekiem sagatavotas praktiskās nodarbības, diskusijas, virtuālā izstāžu zona un daudz kas cits. Tēmu fokusā -  jaunu iespēju rašanās krīzes apstākļos, attālinātā dzīve, medicīna, pārtika, kosmoss, IT u.c. Festivāls norisināsies virtuālā formātā un dalība tajā ir bez maksas. Papildu informācija un reģistrācija: https://icebreakers.lv/

Ideju attīstībai piešķirs 10 000  EUR finansējumu

LU studentu Biznesa inkubators festivāla ietvaros rīko grantu konkursu, kurā būs iespēja iegūt līdz 10 000 EUR tālākai biznesa attīstībai. Konkursa kopējo pieejamo finansējumu plānots sadalīt starp vislabāk attīstītajām un dzīvotspējīgākajām biznesa idejām, kas tiks prezentētas festivāla “Icebreakers’20”  noslēgumā. Pieteikšanās un nosacījumi: https://icebreakers.lv/grantukonkurss

Grantu konkurss norisinās, pateicoties "Biznesa ideju fondam", kurš izveidots pateicoties inkubatora lielākā mecenāta Džona Medvecka iniciatīvai un to ir atbalstījuši vairāk nekā 96 Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c. Visus ziedojumus administrē LU fonds.

Rekordliels skaits augstskolu dalībnieku skaits

Šogad festivālā piedalīsies Latvijas spēcīgākās augstskolas - Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Ventspils augstskola, Latvijas Jūras akadēmija, Banku augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA, Biznesa augstskola Turība. Arī lielākās Lietuvas universitātes atbalsta festivāla norisi un iesaistās tā satura veidošanā - Kauņas Tehnoloģiskā universitāte, Viļņas Universitāte un Vītauta Dižā Universitāte.

Par festivālu “Icebreakers”

Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls „Icebreakers” ir pulcēšanās vieta studentiem un jaunajiem profesionāļiem, kur no augstskolu pētniekiem, zinātniekiem un inovatīvi domājošiem uzņēmējiem uzzināt jaunāko par inovatīvām biznesa iespējām, kā arī iegūt aktuālo informāciju par dažādām nozarēm. Festivālu rīko LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Design factory. Festivālu atbalsta: Microsoft Latvia, Accenture, Bite Latvija, Eiropas Komisija.

Festivāls tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Dalīties