Līdz 31. oktobrim studenti vai nesenie augstskolu absolventi, kas augstāko izglītību ieguvuši pēdējo sešu mēnešu laikā, aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijai 30 000 ASV dolāru apmērā, kas sniedz iespēju strādāt uzņēmumā vai institūtā ASV uz laiku līdz vienam gadam. BAFF prakses programma piedāvā iespēju papildināt profesionālās zināšanas un iegūt starptautisku pieredzi jebkurā izvēlētajā jomā.

Programma paredz studentiem doties uz ASV, lai 8 vai 12 mēnešus strādātu kādā no Amerikas uzņēmumiem, valsts institūcijām, pētniecības centriem vai nevalstiskajām organizācijām, kas katram programmas dalībniekam tiek piemeklēts individuāli. Programmas laikā dalībnieki saņem pilna apmēra stipendiju līdz 30 000 ASV dolāru gadā, kas iekļauj visu nepieciešamo atbalstu – ceļa izdevumu segšanu, veselības apdrošināšanas izmaksas, līdzekļus ikdienas tēriņiem.

Būtiskākie kritēriji, izvēloties stipendiātus, ir kandidātu motivācija un skaidra nākotnes vīzija, vēlēšanās gūt starptautisku profesionālo pieredzi, kā arī labas angļu valodas zināšanas. BAFF prakses programmai var pieteikties dažādu jomu studenti, pārstāvot visdažādākās Latvijas vai pasaules augstskolas.

Piesakoties programmai līdz 31. oktobrim, stipendiju ieguvēji uz ASV dosies nākamā gada pavasarī. Dalība Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda programmās ir bez maksas, stipendiātus izvēloties konkursa kārtībā.

Plašāks ieskats par konkursa nosacījumiem un pieteikšanās BAFF Prakses programmas stipendijai mājaslapā www.BalticAmericanFreedomFoundation.org

Dalīties