Šī gada jūlijā Ziemeļaustrumu Universitātē Šeņjanā, Ķīnā, norisinājās jau desmitā pēc kārtas vasaras nometne, kas ir veltīta starptautiskajai ekonomikai un vadībai. Latvijas Universitāti (LU) vasaras skolā pārstāvēja LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura studiju programmas "Vadības zinības" 4.kursa studente Alisa Uzariņa.

Vasaras nometnes galvenā tēma bija “Komunikācija un kooperācija: visā pasaulē”, bet devīze – “Komunikācija, kooperācija, inovācija, veicināšana”. Attiecīgi nometnē valdīja multikulturālais gars, pasniedzēji un studenti no vairākām valstīm varēja dalīties ar idejām un mācīties viens no otrā. Kopumā nometnē piedalījās ap 200 studentiem no 8 valstīm un 12 pasniedzēji no ASV, Libānas, Zviedrijas, Indijas un citām valstīm.

Lekciju grafiks bija ļoti intensīvs, mācībām aizņemot lielāko dienas daļu, bet tas nebija nogurdinoši, jo nodarbības bija interaktīvas, notika dažādas diskusijas, arī pasniedzēji mēģināja izklāstīt mācību materiālu ar humoristisku pieeju. Jāatzīmē, ka lektori, pārstāvot rietumu pasauli, vairāk koncentrējās uz brīvā tirgus idejām, kuras ir pilnīgi svešas vietējiem studentiem. Tāpēc bija interesanti vērot atšķirības starp rietumu un austrumu studentu skatījumiem uz ekonomiku un uzņēmējdarbību.

Savukārt starp nodarbībām studenti iepazina milzīgo universitātes pilsētiņu, piedalījās ledus laušanas spēlēs, sportiskās aktivitātēs, talantu šovā un gatavoja tradicionālos ēdienus. Ārzemju studentiem tika nodrošināts arī īss ķīniešu valodas kurss, lai apgūtu pamata frāzes un hieroglifus.

Brauciena pēdējās dienās tika organizētas ekskursijas uz tādām Šeņjanas ievērojamākajām vietām kā, piemēram, maršala Žanga muižu, Aizliegto pilsētu un Paleontoloģijas muzeju.

Alisa Uzariņa pateicas Latvijas Universitātei par unikālu pieredzi, iespēju apgūt jaunas zināšanas un nodibināt kontaktus ar cilvēkiem no dažādām pasaules vietām.

Dalīties