Latvijas Universitāte (LU), sagaidot gadsimta jubileju un godinot filantropijas tradīcijas, aicina atbalstīt izcilus studentus un ziedot “LU Gadsimta stipendijai”. Visi, kas iegādāsies biļetes uz LU Gadsimta nakts “CARPE NOCTEM” pasākumu Arēnā Rīga, var arī ziedot LU fonda ziedošanas platformā www.ziedot.lu.lv.

“LU un Latvijas valsts vēsture ir cieši saistīta. Tās vieno ideja par brīvu Latviju un gudriem cilvēkiem. Latvijas neatkarība balstās zināšanās, kas dažādos laikos apgūtas un nemitīgi papildinātas LU. Tāpēc mecenāti ir atbalstījuši mūsu Alma mater kopš tās dibināšanas līdz pat mūsdienām. Aicinām ikvienu, kas novērtē LU un augstākās izglītības lomu savā dzīvē, ziedot un atbalstīt izcilākos mūsu studentus – mūsu kopīgās nākotnes Latvijas veidotājus,” uzsver LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa.  

Pateicoties dāsnajam ziedotāju atbalstam, LU fonds ik gadu piešķir vairāk nekā 100 stipendijas. Stipendijas ir nozīmīgs finansiālais atbalsts mācību procesā, tās veicina izaugsmi un izcilību. Katrs ziedojums sniedz iespēju atbalstīt kādu daudzsološu studentu – nākotnes veidotāju.

Sagaidot Latvijas Universitātes gadsimta jubileju, aicinām LU absolventus un draugus veicināt LU un Latvijas augstākās izglītības attīstību, ziedojot “LU Gadsimta stipendijai” – https://ziedot.lu.lv/kampana/no-sirds-universitatei-gadsimta-stipendija/. Ziedojumus administrē LU fonds, un visa ziedotā summa tiks novirzīta ziedojuma mērķim.

Šīs stipendijas tiks piešķirtas kā bakalaura, tā maģistra studiju līmeņa studentiem, lai jaunie pētnieki varētu pilnvērtīgāk nodoties izvēlētās studiju programmas dziļākai apguvei un iegūtu starptautiski atzītu augstāko izglītību. Vienas stipendijas apmērs bakalaura studentiem – 2 200 eiro/ akad. gadā, maģistrantūras studentiem – 3 000 eiro/ akad. gadā.

LU šoruden atzīmēs gadsimtu, kopš Latvijai ir sava nacionālā universitāte, kas visos laikos ir bijusi garants valsts pastāvēšanai un attīstībai. LU dzimšanas dienas svinību kulminācija būs koncerts un balle – Gadsimta nakts “CARPE NOCTEM”, kas notiks šā gada 27. septembrī Arēnā Rīga.

Gadsimta nakts svinības Arēnā Rīga norisināsies divās daļās: no plkst. 19.00 līdz 21.00 notiks lielkoncerts, bet no plkst. 21.30 līdz 02.00 balle. Pasākumu vadīs aktieris Artūrs Skrastiņš. Iegādāties biļetes uz pasākumu var www.bilesuparadize.lv vai klātienē –  LU galvenajā ēkā, Raiņa bulv. 19, (125. telpa) vai LU Zinātņu mājas bibliotēkā, Jelgavas ielā 3. Biļetes cena – 20 eiro, LU studentiem – 10 eiro (pie ieejas pasākumā būs jāuzrāda LU studenta apliecība), pie galdiņa – 50 eiro (cenā ietilpst glāze vīna un uzkodas).

Koncertā mirdzēs visu iemīļoti solisti Aija Vītoliņa, Ance Krauze, Marija Naumova, Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Aišpurs, kas uzstāsies kopā ar LU kolektīviem – vairāk nekā 500 dziedātājiem un dejotājiem. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa. Savukārt ballē muzicēs un par dejām rūpēsies Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, kā arī grupa “Labvēlīgais tips”.

Uz svinībām aicināti visi, kas izjūt piederību LU un tās vērtībām – izcilība, akadēmiskā brīvība un atvērtība, atbildība par savu darbību sabiedrības un valsts priekšā. Gaidīsim viesus no visas Latvijas un pasaules, jo Gadsimta nakts ir tikai reizi mūžā. Vairāk par Latvijas Universitātes gadsimta svinībām iespējams uzzināt www.lu.lv.

Dalīties