Latvijas Universitātes (LU) prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā prof. Ina Druviete, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dekāns prof. Gundars Bērziņš un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks šodien, 27. martā, parakstīja memorandu par sadarbību Eiropas Savienības (ES) jautājumu komunikācijā un studentu prakšu nodrošināšanā.

“Šī ir pirmā reize, kad Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā paraksta memorandu ar kādu no Latvijas augstskolām. Tāpēc augstu vērtējam iespēju veidot ciešāku sadarbību ar vadošajiem ekspertiem Eiropas jautājumos. Mūsu Eiropas studiju, kā arī starptautiskās ekonomikas un komercdiplomātijas studentiem tā būs unikāla iespēja mācīties no labākajiem un uzzināt daudz jauna,” uzsver prof. G. Bērziņš.

Ar šo memorandu LU BVEF un EK pārstāvniecība Latvijā vēlas veicināt savstarpējo sadarbību izglītības un komunikācijas aktivitāšu īstenošanā, kas vērstas uz studentu, mācību spēku un plašākas sabiedrības iesaisti un informēšanu par ES jautājumiem. Kā memoranda parakstīšanā norādīja LU prorektore prof. Ina Druviete: “LU ir gandarīta, ka jau vairāk nekā 20 gadus ilgusī praktiskā sadarbība tagad tiek arī oficiāli apstiprināta, veidojot idejisku un arī fizisku trijstūri Rīgas sirdī – LU galvenā ēka, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte un ES Māja.”

Andris Kužnieks, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i., norāda: "Izglītība un pētniecība Latvijā ir Eiropas Komisijas uzmanības fokusā, un to parāda arī nesen publicētais EK vērtējums par Latvijas sasniegto progresu sociāli ekonomiskajos rādītājos. Nākamajos gados viena no investīciju prioritātēm būs tieši zinātne un pētniecība. Tāpat EK vērtējumā atzīmēts, ka jāstiprina arī eksakto priekšmetu apguve un popularitāte, tādēļ esam divkārt priecīgi par šī memoranda parakstīšanu ar LU BVEF, un ceram uz auglīgu sadarbību jau tuvākajā laikā."  

Dalīties