No 10. līdz 12.maijam Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē notiek gadskārtējā starptautiskā konference „NEW CHALLENGES OF ECONOMIC AND BUSINESS DEVELOPMENT – 2012” (latv. Ekonomikas un biznesa jaunie izaicinājumi– 2012).

Šīs konferences mērķis ir prezentēt  jaunākos pētījumu rezultātus ekonomikā un vadībā un veicināt turpmāko sadarbību ekonomikas, vadības un pētniecības jomās. Konferenci atklās LU rektors Mārcis Auziņš un LU Ekonomikas un vadības fakultātes dekāns Māris Purgailis.

Konferences plenārsēdē 11.maijā uzstāsies profesors Tīu Pās no Tartu Universitātes (Igaunija) ar referātu   „Attieksme pret imigrāciju Eiropā: cik tolerantas ir sabiedrības pret daudzveidību kā iespējamo ekonomikas izaugsmes noteicošo faktoru”, profesore Dainora Grundei no Mikola Romeris Universitātes (Lietuva) ar referātu „Mazā un vidējā biznesa attīstība Lietuvā: izaicinājumi ekonomiskās krīzes pārvarēšanai”, Latvijas Universitātes asociētā profesore, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas prezidente Signe Bāliņa, ar referātu „Informācijas sabiedrība Latvijā” un Latvijas Universitātes profesore Baiba Šavriņa un profesors Bernds Hofmans no Lionas Universitātes (Francija) ar referātu „Latvijas un Francijas uzņēmējdarbības vides salīdzinājums”. Pēdējā prezentācija kopā ar Latvijas un Francijas studentiem.

„Šī ir gadskārtējā konference, kur tiek apspriesti pēdējā gada laikā veiktie pētījumi ekonomikā un biznesā un to rezultāti. Prieks, ka dalībnieku skaits katru gadu pieaug un ar katru gadu mums pievienojas aizvien jauni dalībnieki no dažādām pasaules valstīm. Šogad konferencei ir pieteikušies 180 dalībnieki no 16 dažādām valstīm un konferencē tiks apspriesti 140 referāti. Daudziem kolēģiem no sadarbības universitātēm šī konference ir kļuvusi jau par tradīciju un katru gadu tā tiek ļoti gaidīta”, atzīst konferences koordinatore un konferences programmas komitejas pārstāve, profesore Biruta Sloka.

Pēc konferences plenārsēdes darbs norisināsies 9 paralēlās sekcijās, kur tiks diskutēti pieteiktie referāti par dažādām aktuālām tēmām: biznesa informācijas un sociālo mēdiju menedžments; inovācijas; ilgtspējīga attīstība un tūrisms; sabiedrības vadība, nodokļi un budžets, starptautiskā ekonomika un globalizācija, cilvēkresursu attīstība un izglītības vadība u.c.

Konferenci organizē LU Ekonomikas un vadības fakultāte sadarbībā ar Latvijas Eiropas Kopienas studiju asociāciju, CEDIMES institūtu Latvijā, Latvijas Ekonometristu asociāciju, profesionālo projektu vadītāju asociāciju, Latvijas Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociāciju, Latvijas statistiķu asociāciju.  
Konferences mājas lapa: www.evf.lu.lv/conf2012/  

Dalīties