Šodien, 5. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) viesojās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, lai diskutētu par aktuāliem notikumiem starptautiskajā un nacionālajā politikā un ekonomikā. Diskusijā piedalījās vairāk nekā 150 pašmāju un ārvalstu studenti un mācībspēki, bet pasākumu atklāja fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš.

Atklājot diskusiju, BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš klātesošos iepazīstināja ar premjerministra līdzšinējo veikumu un uzsvēra Krišjāņa Kariņa lomu ne tikai Covid-19 krīzes pārvarēšanā, bet arī ieguldījumu Eiropas Savienības septiņu gada budžeta apstiprināšanā. Savukārt studenti diskusijas laikā interesējās par gan iespējamo līdzdalību politiskajos procesos, gan kā veicināt iedzīvotāju lojalitāti savai valstij.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Šodien mūsu lielākais izaicinājums, ar ko saskaramies, ir Krievijas militārais iebrukums Ukrainā. Mūsu mērķis ir panākt mieru ar Ukrainas uzvaru šajā karā. Mēs sniedzam un turpināsim sniegt visu iespējamo atbalstu Ukrainai. Ukraina šobrīd cīnās par Eiropas vērtībām, kuras mēs baudām ikdienā – brīvību, demokrātiju un likuma varu. Ukraina mums ir skaidri parādījusi, ka demokrātija nav nekas pašsaprotams - tā ir jāaizstāv un, ja nepieciešams,  par to ir jācīnās. Paldies Latvijas Universitātes studentiem par trāpīgajiem jautājumiem un interesanto diskusiju un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes vadībai - par iespēju šodien apmeklēt fakultāti un tikties ar studentiem.”

Studenti tikšanās laikā arī premjeram piedāvāja ar savām zināšanām palīdzēt Latvijai, iesaistīties projektos un pilnveidot pārvaldību.  Savukārt premjerministrs uzvēra zināšanu un izglītotu cilvēku lomu gan cīņā ar dezinformāciju, gan sabiedrības kopējā attīstībā. 

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Jūs šobrīd īstenojat vienu no savas dzīves svarīgākajām misijām – jums ir iespējas uzņemt zināšanas, kuras neviens jums nevarēs atņemt. Es aicinu jūs dalīties ar šīm zināšanām, jo vislabākās zāles pret dezinformāciju  ir informācija, pret aizspriedumiem – atvērtība, pret nezināšanu – sapratne. Izmantojiet šo laiku un iespējas Latvijas Universitātē sevis pilnveidošanai, lai pēc tam sniegtu savu ieguldījumu sabiedrības kopējā attīstībā.”

Krišjānis Kariņš ir latviešu politiķis (partiju apvienība “Jaunā Vienotība”). Pirms kļūšanas par Ministru prezidentu 2019. gadā K. Kariņš desmit gadus bija Eiropas Parlamenta deputāts, kā arī pirms tam ir bijis ekonomikas ministrs un Saeimas deputāts. Pirms iesaistīšanās politikā K. Kariņš bija uzņēmējs. K. Kariņam ir ASV Pensilvānijas universitātē iegūts PhD lingvistikā.

Share